Valtuustopuhe aloitteesta koskien nuorisovaltuuston läsnäolo- ja puhe-oikeutta kaupunginhallituksen kokouksissa

Puhe pidetty valtuuston kokouksessa 23.2.2022 koskien tekemääni aloitetta

Porvoon nuorisovaltuusto tekee äärimmäisen tärkeää työtä, jotta nuorten ääni saadaan kuuluviin päätöksenteossa. Luin nuvan viime vuoden toimintakertomuksen läpi, jossa oli paljon tärkeitä tapahtumia. Nuva järjesti esimerkiksi kuntavaalipaneelin, osallistui “Auton vapaapäivä” –tapahtumaan sekä teki kannanoton nuorten mielenterveydestä. Paljon tärkeitä asioita nuorten hyvinvoinnin sekä vaikuttamismahdollisuuksien edistämisen eteen. Meidän tulisi tukea nuvan toimintaa entistä enemmän.

Oli ilo huomata tämän päivän Itäväylässä kannanotto, jossa nuorisovaltuusto tuki aloitetta myöntää nuvalle puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksiin. Kannanotossa mainittiin, kuinka nuva on jo useamman vuoden ajan tehnyt työtä sen eteen, että Porvoo saavuttaisi “Nuorisovaltuusto myönteinen kunta” -sertifikaatin. Puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksiin on yksi askel lähemmäs tätä hienoa sertifikaattia. Mielestäni on hankalaa keksiä argumentteja tätä parannusta vastaan.

Esimerkiksi Vantaalla ja Punkalaitumella nuvalla on jo puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa. Yhteensä 25 kuntaa on saavuttanut “nuvamyönteinen kunta” -tittelin. Toivottavasti Porvoo liittyy tähän joukkoon pian mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s