Puheenvuoro Rip Lintsi -tapahtumassa

Moikka kaikille,

Mahtavaa päästä seuraamaan tätä tapahtumaa ja kaikkia huippumahtavia esityksiä täällä. Mä oon Vilhelmiina Eskola, Porvoon kaupunginvaltuutettu ja sivistyslautakunnan jäsen. Ollaan kokouksissa puhuttu bändikämpistä sekä niiden tärkeydestä. Oon erittäin iloinen siitä, että päättäjillä sekä Porvoon kaupungilla on yhteinen tahtotila löytää uudet tilat treenaamista varten.

Mä oon ite vieraillut Lintsin bändikämpillä muutaman kerran, koska useampi mun kaveri treenasi siellä. Oon kuullut bändikämpistä paljon kehuja ja monet on olleet kiitollisia siitä, että nuorten harrastus- ja bänditoimintaa tuetaan Porvoossa. Niin on tärkeää tehdä myös jatkossakin. Etenkin nuorille treenitilojen löytäminen saattaa olla hyvin haastavaa, joten on erittäin tärkeää, että kaupunki tarjoaa siihen sopivat tilat. Bändikämpät on tosi tärkeitä myös yhteisöllisyyden kannalta, koska siellä on mahis kohdata muita nuoria harrastamisen yhteydessä ja löytää uusia kavereita.

Mä en itse ole koskaan harrastanut musiikkia aktiivisesti, mutta siitä huolimatta rakastan ylikaiken käydä keikoilla ja festareilla. Korona-aikaan keikkailu on kuitenkin vähentynyt, joten on todella siistiä että tällainen konsertti on järjestetty. Musiikki on tärkeä voimavara, joka yhdistää ihmisiä ja voi pelastaa myös henkilöiden elämiä. Ei siis anneta musiikin ja treenaamisen kuihtua.

Nuorisotoimen järkkäämistä treenitiloista on ponnistanut julkisuuteen moni kuuluisa yhtye sekä artisti, esimerkiksi HIM, Maija Vilkkumaa ja Samuli Putro. Porvoon bändikämpillä treenaa todella taitavia nuoria, joista moni varmasti tullaan näkemään tulevaisuudessa myös festarilavoilla sekä Spotify-listojen kärjessä. Uudet tilat tulee löytää mahdollisimman nopeasti.

Puheenvuoro Rip Lintsi -tapahtumassa 8.1.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s