Valtuustopuhe Porvoon harrastamisen mallista

Puhe pidetty Porvoon kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.11.2021.

”Hyvät valtuutetut ja muut kuulijat – etenkin porvoolaiset lapset sekä nuoret,

Laitoin tänään Porvoon Roller Derby -joukkueen paidan päälle, koska haluan puhua tärkeästä asiasta eli harrastuksista.

Muistan itse nuorempana, kuinka viikon kohokohtia olivat tanssitunnit. Sain sitä kautta paljon kavereita sekä tekemistä koulupäivien jälkeen. Kokeilin useampaa harrastusta, jalkapalloa, roller derbyä, pianonsoittoa sekä ratsastusta. Kävin myös kokeilemassa skeittaamista Porvoon silloisessa sisäskeittihallissa. Lopulta tanssiminen vei kuitenkin mennessään, ja harrastin tanssia monta vuotta.

Tanssitunneilla pystyin nauttimaan täysillä ja unohtamaan koulukiireet. Olen aina ollut altis stressaamaan läksyistä ja kokeista, mutta viikottainen harrastus auttoi rentoutumaan sekä saamaan ajatuksia muualle hankalista asioista. Oman mieleisen harrastuksen löytäminen oli mulle tärkeää ja olin siitä todella onnellinen. Kaikilla ei kuitenkaan ole samanlaista mahdollisuutta. Liian moni jää ilman harrastusta esimerkiksi perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus harrastaa, asuinpaikasta tai perhetaustasta riippumatta. Porvoon harrastamisen malli on loistava hanke, joka täytyy saada laajennettua useampaan kouluun. Maksuton ja itselle mieluinen harrastus lisää nuorten hyvinvointia, ehkäisee syrjäytymistä sekä vähentää eriarvoisuutta. Korona-aika on ollut lapsille ja meille nuorille todella raskas, minkä takia on erityisen tärkeää tehdä hyvinvointia edistäviä ratkaisuja. Esimerkiksi on hyvä, että sisäskeittihalli on tulossa takaisin Porvooseen.

Toivon, että jokainen lapsi ja nuori kokisi samanlaisen onnistumisen sekä onnellisuuden tunteen kuin itse koin tanssitunneilla. Porvoon tulee tehdä kaikkensa, ettei lapset ja nuoret syrjäydy tai joudu keskenään eriarvoiseen asemaan. Kannatan valtuutettu Korven esitystä Porvoon harrastamisen mallin laajentamista.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s