”Musta ei ikinä tule poliitikko”

Kuntavaaleihin on aikaa 2 kuukautta ja 8 päivää. Odotan innolla vaalipäivää, mutta samalla oon vähän haikein fiiliksin että aika kuluu näin nopsaan! On jännittävää olla ekaa kertaa ehdokkaana, ja oonkin miettinyt viime päivien aikana niitä syitä, miksi päätin lopulta lähteä politiikkaan mukaan. 

Mä seurasin pienenä vierestä, kun iskä ramppas kokouksissa, puhui automatkoilla handsfreen kautta tylsän kuuloisia maratoonipuheluita ja jäi aina kauppareissuilla juttelemaan tuttujen kanssa pitkäksi aikaa. En ymmärtänyt myöskään, miksi kaatosateessakin iskä meni torille kökkimään ja jakamaan karkkeja. Politiikka vaikutti tylsältä ja monimutkaiselta, ja 10-vuotiaana kirjoitin mun päiväkirjaan etten koskaan halua olla poliitikko. 

Yläasteen aikana kuitenkin havahduin ja tajusin, että politiikan kautta vaikutetaan meidän jokaisen arkeen ja tehdään tärkeää työtä, jotta tää yhteiskunta pysyy kasassa ja kehittyy eteenpäin. Kuka tahansa pystyy asettua ehdolle ja ajaa itselleen tärkeitä asioita. Myös mä, 20-vuotias opiskelija, joka ennen piti politiikkaa tylsänä. Mä haluan olla mukana vaikuttamassa, ja tuoda etenkin nuorten ääntä entistä enemmän kuuluviin.

Mulle tärkeää on etenkin tasa-arvo ja ihmisten kuunteleminen. Nykyään ymmärrän miks iskä jäi lähikaupassa puhumaan tuttujen kanssa tai lähti vapaapäivänäkin innoissaan torille puolueen teltalle. Tasa-arvo vaatii tekoja, eikä se toteudu itsestään. Kuntalaisten mielipiteitä on tärkeä kuunnella ja aidosti kohdata ihminen. Politiikasta voi puhua myös kokoussalien ulkopuolella, vaikkapa siellä kaupan vihannesosastolla tai Porvoon torilla.

10-vuotias Viltsu olis varmaan vihanen mulle, jos sais tietää että tykkään politiikasta ja rakastan olla siinä mukana. En kuitenkaan kadu hetkeäkään, että päätin lähteä ehdolle. Politiikka on mun mielestä nykyään hauskaa ja äärimmäisen tärkeää. Koronan takia en pääse iskän tavoin tekemään sitä perinteistä vaalityötä, mutta toivon että pystyn muulla tavoin edustaa tärkeitä arvoja ja tehdä yhdessä töitä Porvoon eteen. Iso kiitos iskälle, joka lopulta inspiroi ja kannusti lähtemään mua mukaan! Nykyään katson ihaillen niitä vaalikuvia, jotka on otettu kaatosateessa.

Mulle saa aina laittaa viestiä tai tulla juttelemaan! Politiikka on tiimipeliä, ja jokainen meistä voi osallistua siihen. Ehdokkaaksi lähteminen ei oo vielä liian myöhäistä, joten kannattaa liittyä mukaan! https://sdp.fi/fi/kuntavaaliehdokkaaksi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s