Aloite koskien anonyymiä rekrytointia

Ehdotan, että anonyymiä rekrytointia kokeillaan Porvoossa. 

Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on parantaa työnhakijoiden yhdenvertaista kohtelua sekä lisätä moninaisuutta. Anonyymissä rekrytoinnissa työhakemuksista piilotetaan tieto hakijan nimestä, sukupuolesta sekä iästä. Myös tieto hakijan osoitteesta tai äidinkielestä on mahdollista piilottaa. Anonymiteetti säilyy työhaastatteluun asti. Työnhakijalla on mahdollisuus kysyä lisätietoja hakuprosessin aikana yhteyshenkilöltä, joka ei ole rekrytointia johtava henkilö. 

Anonyymillä rekrytoinnilla on monia positiivisia vaikutuksia. Yhdenvertainen kohtelu hakijoiden välillä lisääntyy, ja huomio työnhaussa kiinnittyy henkilön ammattitaitoon sekä mahdolliseen aiempaan työkokemukseen. Moni kokee työnhaussa syrjintää esimerkiksi nimen tai iän perusteella, eikä työnhaku ole aina tasavertaista. 

Anonyymiä rekrytointia on kokeiltu esimerkiksi Helsingissä, jossa on saatu kokeilun myötä runsaasti positiivisia kokemuksia. 

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan ANONYYMI REKRYTOINTI Miksi? 1. Parantaa yhdenvertaisuutta työnhakijoiden välillä Huomio keskittyy hakijan ammattitaitoon seka aiempaan työkokemukseen Vähentä työhakuun liittyvää syrjintää, esim. iän tai nimen perusteella Lisää moninaisuutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s