Kuukautis- ja inkontinenssisuojien verotus kymmeneen prosenttiin

Maksan kuukautissuojista enemmän veroa kuin Seiskan uusimmasta numerosta. Tulen käyttämään kuukautissuojiin elämäni aikana vielä yli 10 000 euroa. Jos niiden verotus allennettaisiin kymmeneen prosenttiin, luku olisi noin 8000 euroa. Kuukautissuojat ovat minulle välttämätön hankinta, uusimman Seiskan ostaminen ei. Miksi joudun silti maksamaan siteistä 14 prosenttia enemmän veroa kuin juorulehdestä?

Me menstruioivat joudumme käyttämään suuria määriä rahaa kuukautissuojiin, joista verotetaan kaikkein korkeimman arvonlisäveroluokan mukaan. 24 prosentin vero on korkea, kun sitä vertaa esimerkiksi elintarvikkeisiin tai apteekissa myytäviin terveystuotteisiin. Lisäksi rahaa menee kuukautisten aikana esimerkiksi alusvaatteisiin sekä särkylääkkeisiin. Kuukautisköyhyys ei ole vain kehittyvien maiden ongelma. Suomessa moni joutuu punnitsemaan, ostaako kuukautissuojia vai riittävästi elintarvikkeita. Kenenkään taloudellinen tilanne ei pitäisi heikentyä kehossa tapahtuvan luonnollisen toiminnan takia. Kuukautisköyhyyden ei pitäisi olla tabu.Skotlanti ilmoitti tällä viikolla tarjoavansa kuukautissuojat ilmaiseksi. Saksassa veroa on alennettu ja esimerkiksi Kanadassa sekä Intiassa kuukautissuojien vero on poistettu kokonaan. Suomi on jäänyt asiassa jälkeen, joten ryhtiliike on tehtävä.

Sukupuolten välistä tasa-arvoa tulee edistää. Kuukautis- ja inkontinenssisuojien verotus täytyy laskea kymmeneen prosenttiin, samalle tasolle kuin lehtien, kirjojen sekä lääkkeiden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s